101 Info Buku Didikan Anak

7 Buku Info Islamik Didikan Anak

Borong Sekarang!

Harga Senaskhah Cuma RM16.50 (SM) & RM19.50 (S&S) – Sudah Termasuk Pos!

  1. Bank-in ke Akaun: 114271117732 – Maybank (Norhayati Abd Rahim)
  2. Wassap bukti bayaran ke: 012-3471962 (berserta nama dan alamat pos)
  3. Urusan penghantaran pos laju akan berlangsung 3-5 Hari.

                                                                                        101 Info : Seronoknya BersedekahCover_101_Info_Seronoknya_Bersedekah 101_Info_Seronoknya_Berdoa_v3_final 101_info_SERONOKNYA_PUASA_n 101_info_SERONOKNYA_quran 101_Info_SeronoknyaMengenalNabi SERONOKNYA_solat-320x462 tokoh_islam_gambar-240x345

Buku Didikan Anak

Apakah pengertian sedekah yang sebenarnya? Adakah sedekah itu dibolehkan dengan wang sahaja? Bagaimana pula orang yang tidak cukup wang mahu bersedekah?

Buku berwarna-warni ini mengandungi 101 soal jawab asas berkenaan sedekah untuk kanak-kanak. Ia juga dapat menambah pengetahuan kanak-kanak mengenai sedekah. 101 Info: Seronoknya Bersedekah memberi informasi mengenai sedekah secara santai dan menyeronokkan.

101 Info Seronoknya Mengenal Al-Quran

Kawan-kawan tahu surah pertama yang diturunkan kepada Nabi Muhammad s.a.w?

Bagaimana pula cara Baginda menerima wahyu? Surah apakah yang terpanjang dalam Al-Quran?

Apakah perbezaan antara surah Makkiyah dan surah Madaniyyah?

Pasti banyak lahi persoalan kawan-kawan tentang Al-Quran, bukan?

Semuanya akan terjawab dalam buku ini.

101 Info Seronoknya Solat

Solat itu mempunyai makna khusus. Solat juga mempunyai syarat-syarat yang wajib dipatuhi.

Selain fungsi solat yang begitu hebat, gerakan-gerakan dalam solat juga bagus untuk kesihatan.

Selain itu, pelbagai lagi persoalan asas berkenaan solat yang perlu diambil kira. Insya Allah, ia akan terjawab dalam buku

101 Info Seronoknya Berdoa

Kawan-kawan, apakah pengertian doa yang sebenarnya? Adakah doa bermaksud memohon dan meminta kepada Allah s.w.t. semata-mata?

Doa adalah satu ibadah yang sering dilakukan oleh semua umat Islam, namun tidak ramai yang tahu khasiat setiap doa yang diucapkan, pengertiannya, adab-adabnya serta pelbagai lagi perkara tentangnya.

Oleh itu, buku ini menyediakan pengetahuan asas mengenai amalan berdoa supaya kanak-kanak mendapat gambaran yang lebih jelas tentang amalan harian ini.

 101 Info : Seronoknya Berpuasa

Apakah pengertian puasa yang sebenarnya? Adakah puasa dimaksudkan dengan menahan lapar dan dahaga semata-mata?

Puasa sebenarnya membawa pengertian yang lebih luas. Puasa bukan sahaja baik bagi kesihatan, malah mendidik kita menjadi sabar dan berdisiplin. Ternyata puasa adalah ibadah yang begitu menyeronokkan.

Buku berwarna-warni ini mengandungi 101 soal jawab asas berkenaan puasa untuk kanak-kanak. Ia juga dapat menambah pengetahuan kanak-kanak tentang puasa. 101 Info: Seronoknya Berpuasa mengajak kanak-kanak menambah ilmu berkenaan ibadah puasa secara santai dan menyeronokkan.

101 Info: Seronoknya Mengenal Nabi dan Rasul

Buku ini dapat membantu anak-anak mengenali siapa nabi dan rasul Allah s.w.t. Ini pasti menjadi pengalaman dan pembelajaran yang menyeronokkan kerana buku ini dipenuhi dengan ilustrasi menarik dan berwarna-warni.

101 Info Seronoknya Mengenal Tokoh Islam

Kawan-kawan tahu manusia pertama yang menemukan minyak wangi? Beliau adalah Ibnu Jabir Ibnu Hayyan, seorang tokoh islam yang terkenal. Wah, kagumnya! Beliau berjaya menghasilkan minyak wangi daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan. Bagaimana pula dengan Nabi Muhammad SAW? Baginda juga seorang tokoh Islamyang berjaya menemukan konsep perniagaan moden yang diguna pakai sehingga ke hari ini! Masih ramai lagi orang-orang Islam yang menjadi tokoh dalam pelbagai bidang. Kawan-kawan mahu tahu?

………………………………………….

 

 

 

Leave a comment

All fields marked (*) are required